Limburgse Pool Biljart Federatie

Informatie over de Limburgse competitie


In Limburg wordt er regionale competitie gespeeld.

Er zijn verschillende afdelingen naargelang de sterkte van de ploegen. Zo spelen de sterkste ploegen in de eerste afdeling, maar er zijn natuurlijk afdelingen voor iedereen! Een ploeg moet minstens uit 3 spelers bestaan.

In pool zijn er verschillende disciplines te spelen: 9-ball, 8-ball, 10-ball, straightpool, scottish doubles, bank-pool, one-pocket en noem maar op! In de Limburgse competitie spelen we de volgende disciplines:
  • 1 x straight
  • 1 x 10-ball
  • 1 x 8-ball
  • 1 x 9-ball
  • 2 vrije keuzedisciplines (gekozen door de thuisploeg)

Indien je wilt weten hoe dit gespeeld wordt, dan nodig ik je uit om even de reglementen door te nemen onder Media - Downloads.

Naast de reguliere competitie zijn er nog andere zaken te spelen in een seizoen. Zo hebben we nog de beker van Limburg en de individuele Limburgse kampioenschappen.

Ook spelen wij een nevencompetitie in de vorm van Beker van Limburg.

De individuele Limburgse kampioenschappen bepalen wie de sterkste Limburgse speler is in elke discipline. Hier sta je er dus alleen voor!

Heb je interesse om competitie te spelen? Zoek een club bij je in de buurt en vraag naar meer info. Of mail het bestuur door naar de Contact pagina te gaan hier op de site.

Met vriendelijke groeten, 

Het LPBF bestuur

Onze sponsors

Apycom jQuery Menus